Samenwerkende bedrijven

Voedingswaarde

De asperge bestaat voor 90 % uit water en staat bekend om zijn potentieverhogende en geneeskrachtige werking.

Oude kruidenboeken omschrijven asperge als een geneeskruid. In asperge zit namelijk onder andere de stof asparagine. Deze stof heeft een gunstige uitwerking op leverstoornissen, onvoldoende nierfunctie, jicht, chronische reuma, vermoeidheid, hartkloppingen, lage bloeddruk. Verder werkt asperge bloedzuiverend. Bij nier- en blaaskwalen kan asperge als urine-uitdrijvend middel gebruikt worden. Ook wordt beweerd dat asperge goed past in afslankprogramma's: wil je afslanken, eet dan 3x per week asperges!

Asperges bevatten twee elementen die zorgen voor een goede en effectieve werking van de nieren: calcium en asparaginzuren. Beide componenten zorgen voor reiniging van de nieren en een snelle 'afwatering'. Veel artsen vinden het voor hun patiënten een gezonde zaak om jaarlijks één of twee keer 'een grote schoonmaak' te houden. Bij dit zogeheten ontslakken van maag en darmkanaal, kunnen asperges een belangrijke rol spelen.

Asperges kunnen een speciaal luchtje nalaten bij het plassen. Dit gebeurt bij ongeveer de helft van de asperge-eters. Deze typische geur komt door de aanwezigheid van zwavelhoudende sporen in de aspergeplant. Onze lever zet deze stofjes om in zogeheten methylmercaptanen, vluchtige zwavelverbindingen die via de urine ons lichaam verlaten. En dat ruiken we dan op het toilet.

 

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie KJ 68, kcal 16

Volg ons

Twitter icon
Facebook icon

Van Der Putten Asperges & Aardbeien
Vlierdenseweg 119
5753 AC Deurne
T. 06 53 45 53 24

 

Copyright 2015 -2022 | van der Putten asperges en aardbeien | inloggen | uitloggen Naar boven Naar boven

 


Een website van Derks Webdesign