Samenwerkende bedrijven

De lekkerste Brabantse asperges 2019!

"Citaat uit het Eindhovens Dagblad"

Het is druk in het winkeltje aan de Vlierdenseweg. Pauze is er nauwelijks bij voor Cindy van der Putten. Carel en zoon Fons hebben hun handen vol aan het schillen van de asperges. ,,We telen voor de huisverkoop. En leveren al jaren aan Deurnese restaurants. Soms moeten we naar de veiling, als we teveel aanbod hebben.”

Na het sluiten van de winkel op zondag , gaat de familie de eigen asperges soms zelf proeven bij één van die restaurants. ,,Of ze smaken, ligt voor de helft aan de asperge en voor de helft aan de kok. We waren onlangs bij Inclusief (maatschappelijk restaurant van Senzer in Helmond). Daar heb ik zo'n lekkere asperges gegeten.” Thuis worden ze ook klaargemaakt.  Het geheime recept van Carel? "Wokken en dan eten met oestersaus en ham of spek.”

Zijn ouders begonnen klein, inmiddels heeft het bedrijf acht hectare aan asperges. Vier voor de vroege oogst, dat veld is nu leeg. Het seizoen duurt een kleine drie maanden. ,,Daarna lopen de aardbeien nog een maand of twee door", aldus Carel. En dan? ,,Dan kruip ik in de vrachtwagen. Ik heb vorig jaar gereden bij de bietencampagne. Mijn vrouw werkt in een apotheek.” 

"Wokken en dan eten met oestersaus."

Carel van der Putten, Prijswinnende aspergeteler uit Deurne

Artikel BN de Stem

Artikel Brabants Dagblad

Artikel Eindhovens Dagblad

Artikel Brabantse Asperges

Volg ons

Twitter icon
Facebook icon

Van Der Putten Asperges & Aardbeien
Vlierdenseweg 119
5753 AC Deurne
T. 06 53 45 53 24

 

Copyright 2015 -2022 | van der Putten asperges en aardbeien | inloggen | uitloggen Naar boven Naar boven

 


Een website van Derks Webdesign